6 مورد از متداول ترین انواع ترک در بتن

6 مورد از متداول ترین انواع ترک در بتن

6 مورد از متداول ترین انواع ترک در بتن

1. ترک بتن ناشی از نشست پلاستیک

 

ترک‌های نشست پلاستیک زمانی که بتن هنوز در ناحیه پلاستیکی است، در طول گیرش اولیه بتن ایجاد می‌شود. در این زمان، آب بتن به سمت سطح بالا آمده و آن را می‌پوشاند در حالی که سنگدانه و سیمان تحت نیروی گرانش ته نشین می‌شوند. این امر لایه ضعیف‌تری از بتن را در نزدیکی سطح تشکیل می‌دهد. این نوع ترک ها قبل از گیرش بتن روی سطح ایجاد می‌شوند. محل تشکیل ترک‌های ناشی از نشست پلاستیک اغلب در برش‌های عمیق، مانند بالای تیرها و ستون‌ها، می‌باشد .

 

2. ترک انبساطی

 

بتن نیز مانند هر ماده دیگری هنگامی که در معرض گرما قرار گیرد، دچار انبساط می‌شود. هنگامی که در اطراف آن موادی موجود داشته باشند که قابلیت شکل پذیری یا جابجایی نداشته باشند (مانند قاب پنجره، در یا دیوار) یک تنشی در بتن بوجود می‌آید. این تنش منجر به فشار به بتن شده و ترک‌هایی که ترک‌های انبساطی نامیده می‌شوند در بتن شکل می‌گیرد.

 

3. ترک بتن ناشی از بلند شدن بتن

 

یکی دیگر از انواع ترک‌ها و درز‌ها در بتن، درز و ترک ناشی ار بلند شدن بتن می‌باشند. هنگامی زمین زیر دال بتنی، دچار یخ زدگی می‌شود، منبسط شده و بالا می‌آید. در ادامه، هنگامی که هوا گرم می‌شود، یخ زدگی زمین از بین رفته و خاک به حالت عادی باز می‌گردد. در این حالت اگر دال بتنی روی خاک قادر به حرکت با خاک و زمین نباشد، دچار ترک می‌شود. هم چنین هنگامی که اجسام سخت در زیر دال بتنی وجود داشته باشند و قادر به حرکت باشند نیز سبب ایجاد تنش در بتن شده و نهایتا منجر به بروز درز و ترک بتن می‌شود.

 

4. ترک بتن ناشی از نشست سازه

 

در این نوع ترک، زمین یا زیرساخت زیر دال یا دیوار بتنی تا حدی حفاری می‌شود. هنگامی که محل حفر شده با خاک مناسب پر و متراکم نشود، بتن دچار نشست می‌شود و تنشی در داخل بتن گسترش می‌یابد که به ترک ناشی از نشست سازه معروف است.

 

5. ترک ناشی از خشک شدگی

 

این ترک به دلیل کرنش یا همان کاهش حجمی که به خاطر افت رطوبت در خمیر سیمان رخ می دهد، به وجود می آید. به این صورت که انقباض خمیر سیمان (که بدون وجود سنگدانه می تواند تا یک درصد نیز باشد) در کنار مهار شدن بتن توسط قسمت‌های دیگر سازه باعث ایجاد تنش کششی در بتن می گردد این تنش کششی وقتی از مقاومت کششی بتن بیشتر شود ترک رخ می دهد.

 

6. ترک‌ ناشی از بارگذاری بیش از حد

 

اگرچه بتن یک مصالح ساختمانی بسیار قوی است و توسط افزودنی های بتن تقویت می‌شود اما محدودیت‌هایی دارد. قرار دادن وزن بیش از حد روی دال بتنی می‌تواند باعث ایجاد انواع ترک در بتن می‌شود. این امر به ویژه پس از دوره‌های باران شدید یا ذوب برف که زمین اشباع و نرم است، صادق می‌باشد.

 

بازدیدها: 19

اشتراک گذاری این مقاله

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

جستجو در سایت


دسته بندی


آخرین مقالات


برچسب ها


آخرین پروژه ها


عیار بتن چیست؟
6 مورد از متداول ترین انواع ترک در بتن
25 نوع از بتن های موجود و کاربرد آنها
بتن زیستی (بارش باکتریایی کربنات کلسیم)
تکنولوژی نوین در بتن – کازیکس
مقاومت بتن

درباره ما


شرکت زیست یار وارنا (سهامی خاص) در سال 1393 تاسیس و فعالیت خود را در زمینه تولید، تحقیق و توسعه افزودنی های نوین بتن در صنعت عمران آغاز نموده است.

آخرین مقالات


دسترسی سریع